Deixem-nos de romanticismes

Escric aquest article després de presenciar una de les escenes més estrambòtiques que recordo en un partit de futbol. I mira que n’he vist de partits! Fa unes setmanes, Adrian Arroyo, comentava en el seu blog el que li agradaven les últimes jornades per tot l’enrenou que es montava, avui afegeixo el poc que  m’agraden les eliminatòries d’ascens. Primer de tot és totalment vergonyós que en una categoria on hi participen 80 equips, només 4 obtinguin el premi de l’ascens. Molt podríem parlar de la Segona Divisió B, una categoria ruinosa de totes, totes. Però avui em centraré en l’altre competició que hi ha després de les respectives 38 jornades: els play off.

Ja ho diuen que el futbol és injust. D’això a Sabadell, desgraciadament, en tenim força de capítols. Fa poc més d’un any em vam viure un. No el recordaré perquè sinó em posaria de més mala llet. Avui n’hem presenciat un altre. L’Ontinyent, al qual reconec que no li tinc especial apreci, ha estat robat en el decisiu partit per l’ascens a Alcorcón. La veritat, desconec perquè la RFEF no vol que certs equips no pugin de categoria. Si l’any passat vam ser nosaltres els perjudicats, aquest ho han estat dos equips del nostre grup, Sant Andreu i Ontinyent. El Sant Andreu li van pispar l’ascens a la primera eliminatòria davant la Ponferradina i també va ser perjudicat en el partit d’anada al Mini Estadi la setmana passada. Avui l’Ontinyent, que per cert té un mèrit extraordinari, han vist com li xiulaven un penal més que dubtós i com li remontaven en el darrer minut en una jugada en que hi ha hagut unes mans i dos fores de jocs. Com per no cabrejar-se!

És per això que la Segona B no té res a veure amb el futbol d’èlit. Aquesta categoria és una jungla en que, normalment guanya, o el més poderós o el que millor sap moure’s per segons quins terrenys gens esportius. Per aquests motius ens hem de començar a posar les piles, deixem-nos de romanticismes i comencem a treballar i, sobretot, parlar amb les persones adequades. Del contrari, malviurem en aquesta categoria pels segles dels segles.

Article escrit per : Miguel Angel | El 20 juny 2010 | Arxivat a : Segona B |