Pretemporada 2010-2011

És cert que oficialment fins a 30 de juny no s’acaba la temporada 2009-2010, però amb la campanya tan desil·lusionant que hem viscut, fa setmanes o fins i tot mesos que els aficionats ja esperem la 2010-2011 com ‘agua de mayo’. Potser ens depararà més del mateix, però l’arlequinat és d’aquells que s’il·lusiona amb ben poc i per això no m’estranya que molts ja veiem en Joaquin Rodríguez el nou Diego Torres i a Alberto Manga al Cañadas de fa cinc anys. Per cert, possible retorn del murcià a la Nova Creu Alta? Aquest tema ho deixarem per un altre dia. Els aficionats ja estem esperant amb candeletes que la pretemporada comenci d’una vegada i es pugui veure en acció als nous fitxatges i tornar a pensar que deu mesos després lluitarem per l’ascens. Però quedem-nos en la pretemporada.

La pretemporada tothom sap que és aquella època de l’any que més odien els futbolistes. Venen d’estar gairebé dos mesos de vacances i s’han de posar de nou les piles físicament per aguantar tota una temporada. Les sessions d’entrenament es fan eternes i en molts dies per partida doble. Es fa més amena disputant partits amistosos o tornejos, molts d’ells contra equips molt inferiors al Sabadell. És aquí on vull anar. Trobo lògic que des d’un bon principi no es vulgui jugar contra un rival de cert nivell per tal d’anar agafant el ritme a poc a poc, però d’aquí a jugar tornejos de costellada a Sant Pere Molanta, amb tots els respectes, o partits contra un combinat de l’Escala on hi jugui fins i tot el preparador físic, em sembla una aberració. Accepto jugar contra un rival de Regional Preferent o Primera Catalana, però que el partit sigui el més seriós possible. A poder ser de 90 minuts. Dic això dels 90 minuts perquè com cada any tenim en el calendari marcat el Torneig d’Històrics.

Aquest torneig em sembla una gran iniciativa que aquest any arribarà a la 25a edició, però jo optaria per no jugar més aquest torneig fins que els organitzadors el modernitizin com cal. Sobre el meu parer no es pot jugar una fase prèvia en format triangular. Prefereixo jugar un partit amistós de tota la vida que dos mini-partits de mitja part cadascun. Això per no parlar dels partits consecutivament que hem de jugar. Recordo l’any passat que vam jugar en 4 dies seguits!

Així que des d’aquí demano als responsables d’organitzar la pretemporada 2010-2011 que ho facin a consciència, donant preferència a la preparació física dels jugadors i deixant d’una banda compromisos personals. Ah, i no se m’oblida la Copa Catalunya, però aquest mereix un article per ell solet. Els de la Federació Catalana s’ho estan guanyant a pols.

Article escrit per : Miguel Angel | El 31 maig 2010 | Arxivat a : Sabadell |