El primer (i únic) pas cap a la coherència

Vagi per endavant que l’odi que tinc cap a la Federació Espanyola de Futbol està al mateix nivell que la corrupció que practiquen els seus dirigents. Una Federació que s’ha mogut, es mou i es mourà sempre per interessos, amiguismes i diferents històries del tot immorals. Però avui dedico aquest article cap a un fet que sembla encaminat cap a una lògica fora de lo comú en aquesta Federació. S’ha aprovat un canvi de normativa referent als jugadors Sots 23 que afecta tant a la Segona Divisió B com a la Tercera. El que la majoria veiem com a normal, ells han tardat anys en adonar-se’n. I es que ja se sap, que on no n’hi ha no es pot treure res.

Però millor parlem del canvi de normativa que afectarà tant als jugadors com als clubs. Fins ara, la normativa era molt explícita, era obligatori tenir en plantilla a 6 jugadors menors de 23 anys. A partir de la temporada 2010-2011, aquestes sis fitxes ja no seran obligatòries sinó que la decisió recaurà en els mateixos clubs si volen o no omplir-les. L’únic requisit que posa la Federació és que tots els equips han de comptar amb setze fitxes, com a mínim, i quatre d’elles de jugadors professionals. Suposo que tothom estarà d’acord amb aquesta modificació. Una modificació que, sota el meu punt de vista, beneficiarà a totes les parts:

Primer de tot els jugadors. Molts d’ells era cridats pels clubs per tal de complir amb la llei i veien, d’aquesta manera, com en la majoria dels casos es tallava d’arrel la progressió del jugador. Molts pocs casos hem vist a un jugador jove ser important a Segona B, tret dels filial lògicament. Ara serà diferent, si els clubs volen tenir aquests jugadors serà el seu problema i si realment els volen en plantilla serà per fer-los jugar més o menys assíduament.

També surten beneficiats els clubs. En primer lloc pel tema econòmic. Si et pots estalviar una, dues, tres o més fitxes, són diners que es guarda el club per d’altres partides. I en segon lloc, és un pes que es treu de sobra els responsables de confeccionar la plantilla, que moltes vegades es tornaven bojos buscant aquests jugadors. I és que no era molt raonable que la Federació obligués als equips a tenir un nombre de fitxes ocupades.

Ara bé, no ens enganyem. Aquest canvi en la reglamentació és la excepció que confirma la regla. La meravellosa Federació Espanyola, del meravellós president Ángel María Villar, mai fa dos actes seguits amb dos dits de front. Ja avanço quina serà la pròxima relliscada: la confecció dels grups de Segona B. Més d’un s’estarà trencant el cap per quadrar els 80 equips de la categoria. D’aquí unes setmanes sabrem el resultat i llavors l’analitzarem.

Article escrit per : Miguel Angel | El 24 juny 2010 | Arxivat a : Segona B |